Een sportdieet volgen

      Geen reacties op Een sportdieet volgen

Sportieve mensen willen graag op sportieve wijze afvallen. Dat ze dik zijn is vaak al een opvallend punt, maar het komt zeker voor dat fanatieke sporters zwaarlijvig zijn. Dat kan allerlei redenen hebben, zoals een ongezond leven naast het sporten of het nuttigen van veel alcohol.

Maar hoe je het ook wendt of keert, afvallen met een sportdieet is een van de beste manieren om succesvol af te vallen. De term “sportdieet” wordt vaak gebruikt om een dieet aan te duiden waarbij de focus ligt op beweging en sporten. In dit artikel geven we een algemene omschrijving van hoe sporten en afvallen in zijn werk gaat.

 

Sporten

Wie sport beweegt en wie beweegt verbrandt energie. Als je meer energie verbruikt dan je op een dag binnenkrijgt uit voeding, val je vanzelf af.

Dat is de hele logica achter sporten en afvallen.

Nu is het zo dat de meeste mensen die afvallen helemaal niet zitten te wachten op welke vorm van beweging dan ook. Ze zijn daar niet meer toe in staat of hebben er de puf niet voor. Het feit dat jij dat wel hebt is dus echt een groot voordeel.

Maar welke sporten kun je volgen en gaan beoefenen om veel gewicht te verliezen? Er zijn diverse mogelijkheden, die we graag met je bespreken. We behandelen ze in categorieën.

 

Krachtsporten

Er zijn diverse krachtsporten te bedenken waarmee je heel veel energie verbrandt. Denk aan judo, karate of andere vechtsporten. Je moet daarvoor heel goed in conditie zijn en die conditietraining komt in elke les terug. Je verbrandt dus met trainen heel veel calorieën en energie, maar bouwt ook spiermassa op. Daarmee verbrandt je op den duur nog meer energie.

Krachttraining in de sportschool is ook een heel goede manier om gewicht te verliezen. Je bouwt hier sneller spiermassa mee op dan bij krachtsport, maar zal ook veel effect ervan ervaren in de dagen erna.

 

Zwemmen

Het zwembad is de ideale plek om af te vallen. Je hebt het onder water niet snel door, omdat het lijkt alsof je niet zweet, maar je beweegt hier heel veel. Je gebruikt vrijwel alle spiergroepen, die daardoor sterker worden.

Zwemmen is ook conditioneel nog eens een hele uitdaging, want je moet het maar vol zien te houden zolang in het water!

Zwemmen kun je doen in de vorm van baantjes trekken, maar ook door groepslessen te volgen.

 

Groepssporten

Tot slot willen we enkele groepssporten uiteenzetten die zeker bij zullen dragen aan een gezonder en lager gewicht. Denk aan tennis en voetbal. Dit zijn sporten waarbij je eigenlijk de gehele tijd in beweging bent. Je moet bewegen en je blijft dus energie vragen aan je lichaam. Dat is een goede zaak. Zeker een teamsport helpt je, omdat je de verplichting hebt om elke weeg te gaan spelen en vaak ook nog eens te gaan trainen.

 

Dont’s

Nu is het heel goed dat je wil gaan afvallen door te gaan sporten. Maar let er wel op dat je je sportieve gedrag niet alsnog compenseert met ongezonde voeding! Dat gebeurt namelijk heel vaak wel. Doe dit niet en je zal zien dat het heel veel effect heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *