Fit worden met hardlopen

      Geen reacties op Fit worden met hardlopen

Fit worden begint met een gezond lijf. Los van gezond eten betekent dit dat je op zoek moet gaan naar meer beweging. Een vorm die veel gekozen wordt bij mensen die fitter willen worden, is hardlopen.

Dat is op zich logisch, want

  • hardlopen is bijna altijd mogelijk;
  • met hardlopen kun je direct beginnen;
  • hardlopen hoeft niet duur te zijn.

Daarbij kun je met hardlopen beginnen wanneer je maar wil in het tempo dat je maar wil. Veel mensen kiezen voor hardlopen als ze willen afvallen, maar ook mensen die sterker willen worden en in de sportschool actief zijn, gaan hardlopen. Hun doel is om meer conditie te verkrijgen. Daarmee houden ze het in de sportschool dan ook langer vol.

Hardlopen

 

Goede hardloopschoenen

Ben je voornemens om af te gaan vallen met hardlopen? Dan moet je op zoek naar goede schoenen. Zodra het hardlopen serieuze vormen begint aan te nemen, kun je het beste naar een schoenenwinkel gaan en gericht hardloopschoenen zoeken. Deze worden in veel gevallen ook op maat gemaakt.

Het is belangrijk dat de schoenen goed zitten. Zorg dus dat je er de tijd voor neemt om goede hardloopschoenen te vinden. Neem geen genoegen met schoenen die knellen. Het is heel belangrijk dat je voeten een goede behandeling krijgen tijdens het hardlopen. En die goede behandeling begint met goede schoenen.

 

Een schema

Een goed hardloopschema geeft richting aan hoe jij moet gaan lopen. Een schema is op internet makkelijk te vinden, maar je hebt tegenwoordig ook heel veel apps. Een van die apps is Runkeeper. Met Runkeeper kun je diverse gegevens bijhouden, maar ook voor jezelf doelen stellen.

In de betaalde versie wordt er dan een compleet schema voor je opgesteld en kun je dat volgen om je doelen te bereiken.

 

Neem voldoende rust

Hardlopers beginnen vaak zo enthousiast, dat ze dagelijks op de weg te vinden zijn. Het is natuurlijk heel mooi dat je de smaak te pakken hebt gekregen, maar bij succesvol hardlopen is rust minstens zo belangrijk als goede schoenen.

Als je niet voldoende rust krijg je lichaam geen tijd om te herstellen. Je spieren zijn flink aangespannen en ook op je knieƫn is veel druk komen te staan.

Wie niet voldoende rust en overdrijft in de frequentie hardlopen, loopt letterlijk meer blessures op.

 

Vraag om advies

Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Heb je problemen met je gezondheid of je leeftijd? Vraag dan altijd om advies. Een huisarts kan een begin zijn, maar die zal je doorsturen naar een professional. Denk aan een fysiotherapeut of een personal trainer.

Advies kan helpen om blessures te voorkomen en op de juiste manier te beginnen met hardlopen.

 

Conclusie

Fitter worden begint met een combinatie van beweging en voeding. Door op de juiste manier richting te geven aan voeding, kun je al heel veel effect behalen. Maar beweging zal nog meer teweeg brengen. Je bouwt conditie op en krijgt heel veel energie.

Hardlopen is erg geliefd onder mensen die willen afvallen. Het is een makkelijke manier, want je kan beginnen wanneer je wil en het kost bijna niets (hooguit goede hardloopschoenen, die noodzakelijk zijn!).

Wil jij fitter en gezonder worden? Ga dan zeker beginnen met hardlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *